Tampereen kauppakamarilehti

YRITYKSET KERTOVAT

Järjestätkö pikkujouluja – huomioi ainakin nämä kolme seikkaa!

Julkaistu 01.11.2017
Pikkujoulujuhla on monelle vuoden kohokohta. Into järjestää henkilöstölle yhteinen illanvietto vaihtelee vuosittain usein yritysten bisneksen menestyksen mukaan. Tänä vuonna on jälleen kuultu ilahduttavasti positiivisia lausuntoja useilta tahoilta. Tämä lienee selvä merkki siitä, että juhlia järjestetään tänäkin vuonna kohtuullinen määrä.

Aiempien aikojen kosteiden juhlien tilalle on monilla nykyisin vakiintunut yhteinen herkutteluhetki, laadukas illallinen. Suomen 100-vuotisjuhlavuosi tarjoaa siihen myös erinomaisen lisämausteen.

Suomen itsenäistymisestä on kulunut pian 100 vuotta. Juhlavuoden kynnyksellä Restel yhdessä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa kokosi juhlamenun, jonka annoksilla tai raaka-aineilla on yhteys Restelin legendaarisiin hotelleihin ja sitä kautta Suomen historiaan. Maamme hotellitoiminnan katsotaan alkaneen Suomessa vuonna 1846, jolloin maamme ensimmäinen matkailuhotelli valmistui Imatran Valtionhotellin paikalle. Ravintolatoiminta on ollut tiivis osa hotellia koko sen historian ajan. Entä minkä annoksen Marski tilasi Helsingin Seurahuoneella? Mihin ruokalajiin Eleanor Roosevelt mieltyi Rovaniemen-matkallaan?
Holiday-Inn-Tampere-Central-Station-TMPHI-restaurant
Legendat Lautasella -menun annostarinat kertovat sinulle vastauksen näihin kysymyksiin. Tampereen Holiday Inn -hotellin Martina-ravintola on täysillä mukana juhlavuoden kampanjassa.
”Meillä voit kutsua tiimisi tai osastosi samaan pöytään legendojen kanssa. Pienille seurueille tarjoilemme kolmen ruokalajin Legendat Lautasella -menun”, kertoo hotellinjohtaja Timo Haapanen. ”Historialliset hahmot voi kutsua myös suuremman porukan pikkujouluaterialle. Ryhmille on tarjolla laaja – kolmen alkuruoan, neljän pääruoan ja kolmen jälkiruoan menu – josta jokainen voi koota oman illallistarinansa”, jatkaa Haapanen.

Juhlaruokailun järjestämisessä on huomioitava monta asiaa. Sujuvan ja mukavan tilaisuuden järjestämiseksi Tampereen Martinan keittiöpäällikkö Terhi Parpola neuvoo muistamaan kolme tärkeää asiaa. ”Ensiksikin on hyvä olla liikkeellä ajoissa, jotta voi valita sopivimman ajankohdan tilaisuudelle. Kannattaa valita ennakkoon syötävät ruokalajit ja muistaa myös mahdolliset ruoka-allergiat. Kolmanneksi on hyvä pohtia etukäteen myös juomat valmiiksi. Ja mitä yhtenevämpi tilaus on, sen sujuvammin tilaisuus sujuu”, muistuttaa Parpola.

Suomen kokkimaajoukkue on maamme kansallinen joukkue, joka edustaa Suomea esimerkiksi neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Seuraavat The Culinary Olympics -kisat järjestetään vuonna 2020 Saksassa. Maajoukkue valmistautuu kisoihin parhaiden valmentajien ohjauksessa; vuosina 2017–2020 joukkueenjohtajana toimii Kristian Vuojärvi. Juhlamenu on tarjolla Tampereen Martina-ravintolassa 23.10.–31.12.2017.

Hi tre central restaurant martina DSC 7727”Parhaat ajankohdat varataan yleensä nopeasti. Kun teet meille varauksen* ennen 17.11. ja kerrot tunnuksen Kauppakamari, tarjoaa Martina alkujuomaksi glögin tai lasin kuohuvaa”, lupaa Haapanen vielä lopuksi.

Lisätietoja:
Holiday Inn Tampere - Central Station, Rautatienkatu 21
Martina Tampere, puh. 020 7994 027
Varaukset: west.sales@restelhotels.fi

(*Etu on voimassa, kun varaat illallisen vähintään 6 henkilön seurueelle)